Úgy alakult, hogy volt egy szűzpecsenye a hűtőben, meg néhány póréhagyma a spájzban. Némi ünnepi maradék mellé jó ötletnek bizonyult ez az összeállítás. Gyors, egyszerű, de igen ízletes étel lett ebből a két összetevőből.
Hozzávalók: 4 kisebb póréhagyma, 1 szűzpecsenye, 8 dkg vaj, só, bors, 4 gerezd fokhagyma.
Elkészítése: A pórét karikákra, a húst ujjnyi szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk. A vajat felolvasztjuk. Belezúzzuk a fokhagymát, a hústallérok mindkét oldalát pár perc alatt megpirítjuk. Félretesszük, és ugyanebben az edényben és zsiradékban megpároljuk a pórét, majd a húst is hozzáadjuk, és még egyszer átforrósítjuk.
Az eMpszi étrendje szerint húsnapra ajánlott. Az ételtársításra nem figyelő családtagok pirított krumplit ettek hozzá.
Ez egy fincsi kaja, ennél jobbat és egyszerűbbet el sem lehet képzelni.
VálaszTörlésÖrömteljes Boldog Új Évet kívánok!
VálaszTörlésAlíz, ízlett, az már igaz... :)
VálaszTörlésJutka, köszönöm, és viszont kívánom. :)
nagyon jó!!!
VálaszTörlés