Már máskor, talán többször is
írtam a krumplilevesről. Az az alapélményem ezzel kapcsolatban, hogy nekem
otthonról egészen mást jelentett a krumplileves, mint az, amit később a
napköziben ehettem. Ha lehet eleve kétféle krumplileves, akkor miért ne lehetne
több is? Szerintem ezerféle kigondolható. Most, hogy több fűszer is virágzik a
kertben, az jutott eszembe, hogy legyen a virágoktól színes ez a leves.
Hozzávalók: 5 dkg vaj, 4 közepes krumpli, 2 gerezd fokhagyma, só,
zöldfűszerek apróra vágva (kb. 2 evőkanálnyi) virágokkal(kakukkfű , borsikafű,
zsálya, szurokfű, kerti borágó), (szárított) sáfrányos szeklice, 2 evőkanál
tejföl.
Elkészítése: A vajat felolvasztjuk, belezúzzuk a fokhagymát,
átkeverjük, majd a megtisztított, apróra vágott krumplit hozzáadjuk, megsózzuk,
s addig pároljuk, amíg ehhez a saját leve elegendő, ekkor megszórjuk az apróra
vágott zöldfűszerekkel, felengedjük bő egy liter vízzel. Addig főzzük, amíg a
krumpli megpuhul. Ekkor egy kevés levessel simára keverjük, felhígítjuk a
tejfölt, majd a leveshez keverjük. Tálaláskor rászórjuk a színes
fűszervirágokat.
Az
eMpszi étrendje szerint zöldségnapi étel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése