A nyers sárgarépa-krémem általában sikert arat. Erről jutott
eszembe, hogy valami hasonlót csinálok céklából. Nekem nagyon ízlik amit
összehoztam.
Igaz, ami igaz, a cékla pépesítésének módszerét még
tökéletesítenem kell. Ha ezt sikerül megoldanom, jó sok nyers céklát megeszem majd
ezen a télen ebben a formában, az biztos.
Hozzávalók: 50
dkg nyers cékla (hámozva volt ennyi), 10 dkg vaj, 8 dkg (bolti) ecetes torma,
só, őrölt kömény.
Elkészítése: A
céklát meghámozzuk, apró lyukú reszelőn lereszeljük (vagy valami erre a
feladatra alkalmas háztartási géppel pépesítjük). A vajat puhára olvasztjuk,
belekeverjük a céklába a többi hozzávalóval együtt.
Pl. pirítós kenyérrel kiváló.
Az eMpszi étrendjében ez a céklakrém önmagában semleges
étel. Ehetjük húshoz is, szénhidrát tartalmú ételkehez is, akkor is, ha
ügyelünk az ételtársításra.
Ki fogom próbálni
VálaszTörlésKi fogom próbálni
VálaszTörlésKi fogom próbálni
VálaszTörlésKi fogom próbálni
VálaszTörlés