Itt olvastam a sült káposzta
receptjét http://www.nlcafe.hu/gasztro/20130829/sult-kaposzta-recept/
, igen megkívántam. Arra gondoltam, hogy köretnek készítem a fokhagymás máj
mellé. S ha még kevés lenne a fokhagyma, egy kis tejfölös muzsdéjjal durvítani
lehet a helyzetet. így már igazán ütős, minden boszorkányt, vámpírt távol tart. :)
Hozzávalók:
A sült káposztához: 1 fej
káposzta, 4 evőkanál olaj, 4 gerezd fokhagyma, só, bors.
Elkészítése: A sütőt 180 fokra
bekapcsoljuk. A fokhagymát a sóval összezúzzuk, az olajjal kikeverjük. A
káposztát ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. A szeletekre kenjük a fokhagymás
olajat, megborsozzuk. A 180 fokos sütőben sütőpapírral bélelt tepsiben 20
percig sütjük, majd 5 percig grill fokozaton pirítjuk.
A májhoz: 0,6 dkg sertésmáj, 2 evőkanál
liszt, olaj a sütéshez, só, bors, fokhagyma
Elkészítése: A májat felszeleteljük,
Ha úgy vágtuk, hogy nagyobb felületen van az eredeti felszíne, akkor vagdossuk
be, hogy ne spricceljen. A szeleteket lisztbe mártjuk, s forró olajban pár perc
alatt mindkét oldalán megpirítjuk. Sóval, borssal zúzott fokhagymával
ízesítjük.
A muzsdéj receptjét itt írtam le:
http://pszichowellness-konyha.blogspot.hu/2012/06/muzsdejt-csinaltam-vagy-valami-hasonlot.html
Az eMpszi étrendjében húsnapi étel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése