Feltettem főni két tojást keménytojásnak.
Egy diónyi vajat felolvasztottam, és egy kiskanálnyi cukrot megpirítottam benne. Két marék sóskát összevágtam, karamelles vajon megpároltam. Rátettem egy kiskanál lisztet, s annyi tejet kevertem hozzá, amíg híg krémes állágú lett, majd felengedtem kb. 1 liternyi mennyiségre vízzel. Felforraltam.
Közben kb. 1 dl tejfölt kikevertem, (a leves mennyiségét alapul vevő mennyiségű) sóval, borssal, őrölt szerecsendióval ízesítettem. Majd a tejfölhöz apránként adagolva, kevergetve a levest annyira felhígítottam, hogy egyenletesen bele lehetett keverni az egészet a levesbe.
A tojást meghámoztam, felkockáztam. Mikor a leves felforrt a tojást tettem bele levesbetétül.
:)))Épp ma emlegettük nagyon a sóskalevest,ugyanis ma spenótkrém volt nálunk,sóskából még sosem ettem,de nagyon szeretnék.Csihányból viszont nemsokára készítek.
VálaszTörlés