A pörkölt köretén túl a nokedli másik klasszikus formája a tojásos nokedli.
Hozzávalók: nokedli fél kiló lisztből (lásd az előbbi leírást), kb. 1 dl olaj, 8 tojás, 4 evőkanál tejföl, só, bors, őrölt paprika.
Ahogy készül:
Miután feltettem a kifőzővizet, először a tojás elkészítéséhez fogok. A kb. 1 dl olajba beleütöm sorra a tojásokat, majd sülés közben keverem, össze. (Nem kell túlsütni, kiszárítani.)
Sózom, borsozom, és hozzákeverek 4 evőkanál tejfölt. Pár másodpercig átforralom, majd félreteszem.
Hozzáfogok a nokedli elkészítéséhez.
Csupán annyi a különbség az előbb leírtakhoz képest, hogy a forró vízből közvetlenül a tojásos masszába szedem ki a nokedlit. (Itt kihagyom az öblítést.)
Mikor az egész adag tészta kifőtt, jól összekeverem a tojással. Tálaláskor egy kis őrölt pirospaprikát szórok rá. Fejes salátával finom igazán.
Az ételtársítás szerint nem éppen ideális étel a tojásos nokedli. De aki nagyon szereti, ne fossza meg magát tőle. Néha megengedhetünk belőle magunknak néhány igen finom falatot tésztanapon sok-sok salátával.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése