Mint kiderült a múltkori kucsmagombám cseh kucsmagomba volt. A mostani meg ízletes kucsmagomba. Hasonlítanak ugyan, de azért mégis egészen mások. Ezek sokkal nagyobbak, üregesek. Sokkal jobban egyben van a kalapja meg a tönkje. Alíz a múltkor kommentelte, hogy tölteni szokta. De nem került szóba, hogy mivel és hogyan. Így mindenféle útmutatás nélkül a következőt találtam ki.
Darált disznóhúst apróra vágott újhagymával, medvehagymával és petrezselyemzőldjével, két nyers tojással kevertem össze, sóval, borssal ízesítettem.
A gombákat hosszában óvatosan felvágtam, s így tömtem meg a szár és a kucsma üregét a fűseres hússal.
Kiolajozott tepsibe fektettem őket, majd tettem rájuk egy-egy kis darab vajat. Forró sütőben megsütöttem.
EZ nekem nagyon uj es nagyon izgalmasnak tunik!Micsoda otlet Gyongyi!Guszta nagyon.
VálaszTörlésEdó, mindenkiknek ízlett itthon. Kár, hogy éppen vége a kucsmagomba-szezonnak errefelé. (Legalább is azt mondták a piacon, hogy legközelebb jövő tavaszra várható. )
VálaszTörlés